Vegetariánský hamburger

  • Hamburger200g mraženého hrášku lehce povařeného a okapaného
  • 200g uvařených fazolí – mungo, červené, bílé, nebo i cizrny
  • malý svazek zelené perželky
  • 1 cibule nasekaná nadrobno
  • 3 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 vejce
  • 100g strouhanky
  • trochu celozrnné mouky na obalení a eventuelní zahuštění
  • sůl, pepř

Uvařený, vychladlý hrášek a fazole dáme do mixéru spolu s petželkou, kořením a česnekem a umixujeme dohladka. Pak vmícháme cibulku, kterou předem lehce orestujeme na oleji, vejce, strouhanku, osolíme a opepříme. Vařečkou pořádně propracujeme. Pokud je směs moc řídká, zahustíme moukou.

Namočíme si ruce do vody a rukou vytvarujeme malé bochánky, lehce je obalíme v mouce. Na středně rozpálené nepřilnavé pánvi je opečeme dozlatova – z každé strany asi 4 minuty.

(recept od Šárky B.)

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty, Recepty se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.