Čočka se zeleninou

  • Čočka se zeleninou250 g předem namočené čočky
  • 150g jemných ovesných vloček
  • 200g rajčatové passaty
  • 1 bobkový list
  • 3 lžíce oleje
  • 1 nastrouhaná mrkev nahrubo
  • 3 řapíky nadrobno nakrájeného celeru
  • 1 cibule nadrobno nakrájená
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • 1 lžíce vinného octa
  • sůl a pepř
  • k podávání kysané zelí

Čočku slijeme, zalijeme čerstvou vodou, přidáme bobkový list a vaříme na mírném plameni skoro doměkka. Přidáme ovesné vločky, osolíme a povaříme dalších 5 minut za občasného promíchání. Vločky musí změknout. Pak slijeme čočku do jemného cedníku a necháme okapat.
Mezitím si v hrnci na rozehřáté oleji orestujeme cibuli, přidáme pokrájenou zeleninu a na mírném plameni restujeme asi 5 minut, aby vše trochu změklo. Přidáme čočku s vločkami, zalijeme passatou a lehce provaříme. Dochutíme solí, pepřem, octem a petrželkou.

Podáváme s kysaným zelím (čerstvým)
Dětem to moc chutnalo, ani jim nechybělo vajíčko, párek atd.

(recept od Šárky B.)

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty, Recepty se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.