Pečená červená řepa se sýrem

Pečená-řepa-s-kozím-sýrempro 4 osoby

  • 2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 2 lžičky balsamikového octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 500 g uvařené červené řepy
  • sůl, pepř
  • 250 g kozího sýra (mozzarelly, feta sýra)
  • kůra z 1 biocitrónu
  • rukola na ozdobení
  • hrst opražených dýňových semínek nasucho

Rozehřejeme troubu na 200°C. V misce smícháme tymián, balsamiko, olej a med. Přidáme pokrájenou řepu podle velikosti na 4 – 6 dílků a promícháme, osolíme, opepříme.
Pečeme v pekáčku asi 25 minut, občas směs zamícháme.

Nejlepší je podávaná vlažná na talíři s rukolou, sýrem, posypaná strouhanou citrusovou kůrou a dýňovými semínky. Vše nakonec opepříme, osolíme a zakápneme olivovým olejem.

(recept od Šárky B.)

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty, Recepty se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.