Křupavá pohanka

  • Křupavá-pohanka150g loupané pohanky
  • 75g syrových mandlí, namočených přes noc a scezených
  • 75g směsi semínek – dýně, slunečnice, len…
  • 1 lžička mleté skořice
  • 75g směsi sušeného pokrájeného ovoce – fíky, rozinky, švestky, brusinky dle libosti
  • 3 lžíce agávového sirupu
  • 1 lžíce strouhaného kokosu

Pohanku namočíme na 36 hodin do studené vody a vždy po 12 hodinách ji slijeme a důkladně propláchneme, opět zalijeme studenou vodou a postup ještě dvakrát opakujeme.

Pak pozehřejeme troubu na 110°C. Všechny suroviny smícháme v míse a v tenké vrstvě nasypeme na plech. Sušíme hodinu v troubě, občas promícháme.

Směs necháme důkladně vychladnout a přendáme do vzduchotěsné nádoby. Je výborná s jogurtem a čerstvým ovocem, na různé kaše jako křupavá posypka, nebo jen tak samotná.

(recept od Šárky B.)

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty, Recepty se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.