Variace kapustové kaše s mungem

  • Kaše z munga a kapusty s cuketoumungo
  • kapusta
  • česnek
  • majoránka
  • libeček
  • olivový olej
  • limetka
  • cuketa (rukola)

Namočte fazolky mungo do vody a druhý den bez přidání soli uvařte do měkka. V menším množství osolené vody uvařte kapustu.
Poté smíchejete uvařené mungo s kapustou a rozmixujte na kaši. Ochuťte česnekem, majoránkou a libečkem.
V troubě, na grilu či pánvi opečte do zlatova cuketu a ozdobte jí kaši. Zbytku rodiny, který nedrží Zelenou dietu, servírujte např. s vejcem.

Mungo s kapustou a rukolouPokud kaši naředíte kapustovým vývarem, ochutíte pepřem a solí, máte druhý den výbornou polévku.

Další možností je kaši zakápnout limetkou a hojně posypat čerstvou rukolou. Chutná také výborně.

(recept od Soni)

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty, Recepty, Recepty pro Zelenou dietu se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.