Paštika z fazolí adzuki

Paštika z fazolí adzukiVelmi chutná bezmasá paštika, která se chuťově blíží zvěřinové játrové paštice.

  • šálek vařených fazolek adzuki
  • 2 šálky na jemno nastrouhané mrkve, bulvového celeru a kořenové petržele
  • cibule
  • olej nebo ghí
  • tymián, rozmarýn, šalvěj (čerstvé jsou lepší)
  • případně našpičku nože drceného česneku

Namočte fazolky adzuki do vody a druhý den je uvařte v nové nesolené vodě do měkka. Pro tento recept použijete jen malé množství, proto doporučuji uvařit jich více a zamrazit. Pokud budou dobře okapané, dají se ze zmrazeného sáčku postupně odebírat.

Na oleji osmahněte nakrájenou cibulku (případně také česnek), přidejte nastrouhanou kořenovou zeleninu a restujte, dokud zelenina nezmenší svůj objem a nezměkne. Během restování osolte, dochuťte kořením.
Restovanou zeleninu a uvařené fazolky adzuki  a rozmixujte na hustou hladkou pastu a podle potřeby dosolte.
Správnou chuť a konzistenci paštiky pomáhá vytvořit kvalitní tuk. Nejlepší je ghí, které při chladnější teplotě přirozeně tuhne.

(recept od Šárky H.)

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty, Recepty se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.