Pálivá omáčka

Pálivá omáčkaPálivá omáčka je skvělým doplňkem k různým jídlům, zejména k Festivalovému kečarí.

  • 3 velké cibule nakrájené nadrobno
  • 1/4 hrnku drceného sušeného čili (dávka pro otrlé jedince)
  • 10 celých malých sušených čili papriček
  • 2dl koncentrátu tamarindu (dá se koupit na internetu, je velmi kyselý a trochu sladký, dávkujte opatrně, koncentráty jsou různě husté)
  • 4dl horké vody
  • 1 a 1/2 hrnku sezamového oleje (může být i méně, u nás je dost drahý)
  • 1 lžíce kurkumy
  • jablečný ocet

Vložte nakrájenou cibuli do nádoby, poprašte ji mletým či drceným čili. Tamarindový koncentrát rozpusťte v horké vodě. Cibuli zalijte olejem a rozpuštěným tamarindem. Poprašte kurkumou, přidejte celé čili papričky a jablečný ocet. Zamíchejte, uzavřete a nechejte přes noc, nejlépe ale několik dní rozležet v lednici.
Vydrží dlouho a její chuť je stále lepší.

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty, Recepty, Recepty pro čistící dietu s mungem a rýží se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.