Ořechová granola

Ořechová granolana 4 porce

  • 50g sušených švestek nebo datlí
  • 100g ovesných vloček
  • 2 lžíce medu (agávového sirupu)
  • 85g ořechů
  • 15g dýňových semínek
  • 3 lžíce olivového oleje (výborný je i ořechový)

Ovoce podusíme zalité vodou do výšky 1 cm pár minut a pak rozmixujeme i s vodou do hladka. Vmícháme zbývající suroviny.

Pečeme v troubě na 160°C 15 minut, pak opět promícháme a snížíme teplotu na 110°C a dosušíme dalších 30 minut. Po vychladnutí přendáme do vzduchotěsné nádoby.

(recept od Šárky B.)

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty, Recepty se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.