Hráškový toust s pecorinem (parmazánem)

  • Hráškový toust s pecorinem100g mraženého hrášku (až bude čerstvý tak lépe ten, nebude se muset povařit)
  • 20g pecorina (parmazánu, Gran Moravia – prostě tvrdého méně tučného sýra)
  • citrón
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • čerstvá máta pár snítek

Hrášek povaříme buď v páře nebo v trošce vody asi 2 minuty, aby jen lehce změkl, pak ho přesuneme do hmoždíře s čerstvou mátou a paličkou rozmačkáme na kaši (nebo v misce rozmačkat vidličkou a mátu nasekat nadrobno). Přidáme najemno nastrouhaný sýr, zakápneme olejem a citronem a dochutíme solí a pepřem. Vše dohromady smícháme. Podáváme na opečené topince z chleba, který potřeme stroužkem česneku. Nejlepší je, když je chleba ještě trochu teplý. Z uvedeného množství je asi 6 toustů.

(recept od Šárky B.)

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty, Recepty se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.