Grilované cukety s bazalkovým pestem

Grilované cukety s pestemPříprava pesta:

  • 2 hrsti čerstvé nebo zmražené bazalky
  • 2 lžíce dýňových semínek nebo pistácií
  • 1 stroužek česneku nasekaný
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • sůl
  • pepř

Všechny ingredience buď rozmělníme v hmoždíři nebo usekáme v robotu. Vzniklou pastu skladujeme v lednici ve skleněné lahvičce, povrch pesta zalijeme dalším olejem, aby pesto netmavlo. Vydrží takto uložené minimálně týden. Pesto se dá přidat do zálivky na salát, do polévky, nebo jako v tomto receptu na ugrilovanou zeleninu. Místo bazalky lze i použít hladkolistou petrželku.

Cuketu nakrájíme na si 0,5cm plátky a nasucho ugrilujeme na grilovací pánvi nebo opečeme na nepřilnavé pánvi. Ještě zatepla potřeme lehce pestem a podáváme. (Místo cukety můžete použít také papriku, chřest či vařené zelené fazolky).

(recept od Šárky B.)

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty, Recepty, Recepty pro Zelenou dietu se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.