Růžičková kapusta se špenátem

Růžičková kapustana 2-3 porce potřebujeme:

  • 2 hrsti očištěné růžičkové kapusty
  • 2 velké hrsti čerstvého špenátu (část by mohla být nahrazena kopřivami)
  • 2 jarní cibulky nakrájené na půlkolečka
  • 2 stroužky česneku na tenké plátky nakrájené
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • 1 hrst nasekané pažitky
  • 2 lžíce opražených dýňových semínek nasucho na pánvi
  • 2 lžíce olivového extra panenského oleje ( nebo dýňového )
  • špetka drceného kmínu
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl dle potřeby

V trošce horké vody povaříme asi 3 minuty růžičkovou kapustu a přendáme ji do cedníku okapat. Trochu vody si schováme. Mezitím rozehřejeme na pánvi olej, osmažíme na něm jarní cibulku, po chvíli přidáme i česnek. Restujeme asi 2 minuty na nižším plameni, aby se cibulka a česnek nepřipálili. Po té do pánve vsypeme kapustu, okořeníme mletým pepřem a promícháme. Přidáme čerstvý špenát, podlijeme asi 4 lžícemi vývaru z kapusty a necháme zavadnout. Dokončíme špetkou mletého muškátového oříšku, solí dle chuti, petrželkou a pažitkou. Na talíři posypeme opraženými dýňovými semínky.

(recept od Šárky B.)

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty, Recepty, Recepty pro Zelenou dietu se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.